DNA-ademtest

Ademtesten worden vaker gebruikt om de aanwezigheid van bepaalde gassen, zoals alcohol, of specifieke stoffen die geassocieerd zijn met bepaalde medische aandoeningen, zoals de adem-waterstoftest voor lactose-intolerantie, te detecteren. Deze tests meten de concentratie van deze stoffen in de uitgeademde lucht, maar zijn niet ontworpen om DNA te detecteren of te analyseren.

Urinetests kunnen helpen bij het opsporen van nierproblemen, zoals nierziekte, nierstenen of infecties. Ze kunnen ook worden gebruikt om de nierfunctie te controleren bij mensen met chronische nierziekte of diabetes.

Urinetests kunnen de aanwezigheid van bacteriën, witte bloedcellen en andere tekenen van infectie aantonen, wat kan wijzen op een urineweginfectie.

Urinetests kunnen helpen bij het opsporen van afwijkingen in de stofwisseling, zoals diabetes, door het meten van glucose- of ketonenniveaus in de urine.

Urinetests kunnen bilirubine en urobilinogeen detecteren, wat kan wijzen op leverproblemen of hemolytische anemie.

Urinetests worden vaak gebruikt om het gebruik van illegale drugs of misbruik van geneesmiddelen op recept te detecteren, zoals opiaten, marihuana, amfetaminen en benzodiazepines.

Urinetests kunnen het hormoon humaan choriongonadotrofine (hCG) detecteren, wat wordt geproduceerd tijdens de zwangerschap.

Urinetests kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van bepaalde medicijnen te controleren of om bijwerkingen op te sporen.

Gezondheidstesten